با اهمیت ترین صادرات ایران چه گروه کالاهایی هستند؟
در این متن تلاش شده است که با معرفی مهمترین کالاها و محصولات صادراتی ایران پاسخی به این پرسش داده و شما عزیزان را با مهمترین کلاهایی ایرانی جهت صادرات آشنا کند.
بطور کلی صادرات ایران را به دو بخش اساسی صادرات نفتی و صادرات غیر نفتی میتوان دسته بندی کرد. کشور ایران همیشه در تلاش است در کنار صادرات نفتی خود، صادرات غیر نفتی اش را نیز افزایش داده و در مقابل، از وابستگی اش به صادرات محصولات نفتی بکاهد.
در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی مهم ترین کالاهای صادراتی ایران بپردازیم.
- از جمله مهمترین گروه کالاهای صادراتی ایران که سهم بیشتری نیز در میزان صادرات دارد، محصولات و مشتقات نفتی و شیمیایی می باشد.
بیشترین کالاهای صادراتی ایران به ترتیب شامل محصولات زیر است:
صادرات نفت خام ( ۷.۱۳۹.۷۹۴.۷۷۸ دلار )،صادرات اتیلن پلیمر ( ۲.۷۵ بیلیون دلار ) صادرات اکلیریک الکل ( ۱.۳۶ بیلیون دلار )،صادرات محصولات نفتی تصفیه شده ( ۱.۳۲ بیلیون دلار )،صادرات سنگ معدن ( ۱.۱۹ بیلیون دلار ).
مقایسه نرخ صادرات ایران در سال های اخیر
متاسفانه میزان صادرات محصولات صادراتی از ایران در سال های اخیر رو به کاهش بوده است. همانگونه که از نمودار زیر قابل مشاهده است ، صادرات ایران در جولای 2018 و پس از تحریم های ظالمانه ایالات متحده شروع به کاهش کرد و با نوسانی نه چندان زیاد در جولای 2020 به کمترین میزان خود رسید.
البته خوشبختانه و با تلاش بازرگانان ایرانی، نرخ صادرات ایران پس از این تاریخ رو به افزایش گذاشت و همچنان با نرخ رشد نه چندان زیاد در هر حال پیشرفت است.
مقاصد صادراتی برتر ایران کجاست؟
با توجه به آمار و گزارش های سال های اخیر، ایران بیشترین تعامل صادراتی را با کشورهای زیر داشته.
بیشترین مقاصد صادرات محصولات ایرانی را میتوان به ترتیب زیر شرح داد:
چین ( ۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار )،عراق (۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ) امارات عربی ( ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ) ترکیه (۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار) افغانستان (۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ) بوده است.
سازمان های مرتبط با صادرات ایران
- درباره نهادهای درگیر با صادرات و خدماتی که ارائه می دهند، چه میدانید؟
درصادرات کالا و خدمات، ارگان ها و سازمان های مختلفی وجود دارند که باید با آنها تعامل داشت. برخی اوقات نیاز است که مجوزهایی را از این ارگانها دریافت کنید. گاهی اوقات نیز امکان دارد تسهیلاتی را به صادرکنندگان اعطا کنند که نیاز است از آنها اطلاع داشته باشید.
نهادهایی که برای صادرات باید بشناسیم
- سازمان توسعه تجارت
- وزارت صنعت ، معدن و تجارت
دفتر مقررات صادرات و واردات
مرکز آموزش های بازرگانی - گمرک جمهوری اسلامی ایران
- اتاق های بازرگانی
- معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه و سفارتخانه ها