انبار و انبارداری و اهمیت آن در حوزه حمل و نقل

انبارداری

انبارداری و اهمیت آن در حوزه حمل و نقل

انبار و انبارداری همواره از مهم‌ترین بخش های یک سازمان یا شرکت به شمار می آیند زیرا از سرمایه و دارایی آنها به طور پیوسته نگهداری و محافظت می کنند و با بهینه سازی فرآیند نقل و انتقال دسترسی به موقع و آسان به کالاها و اقلام مورد نیاز را فراهم می سازند.

انبارها با ذخیره سازی کالا موجب خدمات رسانی بهتر به مشتریان و سرعت بخشیدن به فرآیندهای تجاری و تبادل کالا می شوند‌؛ در نتیجه فارغ از آنکه در چه حوزه ای فعالیت می کنید، از نقش  بسزایی که انبارداری در  سهولت و پیشرفت کسب و کارتان ایفا می کند، غافل نشوید.

منظور از انبار داری چیست؟

به بیان ساده به فرآیند دریافت کالا و اقلام از مشتریان یا سایر بخش های مختلف یک شرکت و ذخیره سازی و نگهداری صحیح  آن ها طبق اصول و قوانین مربوط تا مدت زمان تعیین شده تحویل کالا، انبارداری گفته می‌شود.

انبار داری فرآیند، مراحل و انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله با آنها آشنا میشویم، پس با تاسکو کارگو همراه باشید.

اهمیت وجود انبار در شرکت‌های حمل و نقل

انبارها از بخش های مهم و ضروری شرکت‌های فعال در حوزه حمل و نقل محسوب می شوند؛ زیرا بخش بزرگی از کالا و اقلام دریافتی تا زمان ارسال به مقصد، به ویژه اگر بنا به هر علتی در زمان ارسال وقفه ایجاد شده باشد، نیازمند نگهداری در این چنین فضایی می باشند.

از طرفی کالاهای تجاری نگهداری شده در انبار از آسیب های فیزیکی، خطرات احتمالی، سرقت و… در امان بوده و شرکت پذیرنده در زمان مقرر ارسال به مقصد به آنها دسترسی سریع و آسان دارد.

اهمیت انبار داری به دلایل زیر انجام میشوند.

شما با انبار کردن کالا ها از خسارت های طبیعی یا احتمالی جلوگیری میکنید. جنس شما از سرقت محافظت میشود. شما با انبار کردن میتوانید به راحتی اطلاعات را با بخش های دیگر درمیان بگذارید.

مراحل مختلف انبارداری

در بحث انبار داری پس از بررسی و کنترل پارامترهایی همچون شکل، نوع، تعداد، وزن و…. توسط نیروهای انبار و مطابقت با اطلاعات اظهار شده در مدارک  لازم، کالاها وارد محوطه پذیرش می‌شوند؛(در صورتی که حین بررسی کالاها مغایرت مشاهده شود لازم است صورتجلسه ای که اطلاعات مورد نیاز را ارائه می دهد، تنظیم گردد).

سپس با در نظر گرفتن ماهیت، ویژگی، نوع و تعداد، کالاهای وارد شده به انبار برای جایگیری در مکان استاندارد جابجا می شوند و در محل مناسب تعبیه شده قرار می گیرند؛ سپس در زمان مقرر برای خروج از انبار گردآوری شده و به کارفرما تحویل داده می شوند.

اهمیت این مسئله به گونه‌ ای است که کمترین خطا در این فرآیند سبب وارد شدن خسارت به محصول می گردد؛ از این رو این اطمینان خاطر را به شما می دهیم که با نهایت دقت توسط نیروهای مجرب شرکت تعطیلات آرام این فرآیند انجام می‌شود تا در سایر مراحل حمل و نقل آسیبی به کالا وارد نشود.

اهمیت انتخاب انبار مناسب برای کالا یا بار شما نیز بسیار بالاست زیرا اگر محصول یا کالای شما جزء محصولات پرشبل یا فاسد شدنی باشد، میبایست انبار یخچال دار یا سردخانه انتخاب شود یا اگه از کالایی با قابلیت انفجار قرار است نگهداری شود، باید در انباری با امنیت بالا نگهداری شوند.

انواع انبار در موضوع انبارداری

1- انبار پوشیده و مسقف: برای نگهداری از کالاهای خاص یا هنگامی که شرایط آب و هوا نامساعد است مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ این انبار کاملا پوشیده و مسقف می باشد.

2- انبار باز: صرفا برای آن دسته از کالاهایی که از حساسیت خاصی برخوردار نیستند و مدت زمان کوتاهی نیاز به نگهداری دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. این دسته از کالا ها با قرار گرفتن مقابل نور خورشید، برف یا باران مشکلی برایشان پیش نمیاد.

3- انبار سرپوشیده: برای کالاهایی که قرارگرفتن در معرض مستقیم نور خورشید برای آن ها مضر است، مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ این انبار مسقف بوده اما از هر چهار طرف فاقد حفاظ جانبی می‌باشند. انبارها با توجه به ماهیت کالا و اجناس طراحی می‌شوند تا بتوانند برای حفاظت از آن ها مناسب باشند و در مدت زمان نگهداری آسیب یا خسارتی به آن ها وارد نگردد.

به عنوان مثال نمی‌توان کالاهای فاسدشدنی را در انبارهای باز نگهداری کرد بلکه لازم است آن ها در انبارهای مجهز به سیستم و امکانات لازم قرار گیرند؛ یا کالاهای خطرناک و مواد منفجره باید در انبارهایی نگهداری شوند که از ایمنی بسیار بالایی برخوردار باشند.

از جمله خدمات مهم و بارز شرکت بین‌المللی تعطیلات آرام تأمین انبار مجهز و استاندارد برای تناژ بالای کالاهای صادراتی اعم از فاسد شدنی و غیر فاسد شدنی یا (Perishable/Imperishable goods) است تا کارفرمایان گرامی در صورت ایجاد وقفه‌ در ارسال بار از بابت آسیب به محصولات خود دغدغه و نگرانی نداشته باشند.

انواع مختلف موجودی هایی انبار

محصولات و کالاهایی (تولیدی یا غیر تولیدی)که میتوانند در انبار شوند به طور کلی به 5 دسته تقسیم میشوند. این پنج دسته عبارت اند از:

  1. مواد خام یا مواد اولیه که در تولید کالا مورد استفاده قرار میگیرند که اکثرا نیاز به انبار و بسته بندی تخصصی دارند.
  2. مواد مصرفی یا لوازم مصرفی: این لوازم و مواد بیشتر در تولید مورد استفاده قرار میگیرند ولی برعکس مواد خام، به طور غیر مستقیم مورد استفاده قرار میگیرند. این کالاها درصورت استفاده از بین میروند، برای مثال کاغذ از کالا سری لوازم مصرفی است. اکثر لوازم مصرفی در سازمان ها یا ادارات استفاده میشوند.
  3. کالا به اتمام رسیده (تمام شده): این کالا ها تولیدشان تکمیل شده و آماده عرضه به بازار یا صادرات هستند.
  4. کالاهای خریداری شده: این کالاها یا محصولات به صورت عمده خریداری و انبار میشوند (اصطلاحا دپو میکنند Deposit) تا در زمان و شرایط مناسب به بازار عرضه شوند. برای مثال فروش در فصل های مختلف سال یا ذخیره سازی برای آینده
  5. مواد در دست تولید یا در روند تولید به موادی اولیه ای گفته میشود که تغییراتی در آن انجام شده ولی هنوز به مرحله کالای تمام شده نرسیده اند و باز نیاز به تغییر دارند.

عوامل مؤثر در تعیین هزینه انبار

نوع کالا، تناژ یا وزن کالا و مدت زمان نگهداری از کالا از جمله عواملی هستند که با در نظر گرفتن آن ها هزینه فرآیندهای مربوط به انبار تعیین می شود. به عنوان مثال هزینه انبار فرآورده های گوشتی با تناژ ده تن بیشتر از این محصول در تناژ یک یا دو تن می‌باشد.

چرا که هرچه تناژ محصول افزایش می‌یابد هزینه های ناشی از آن مانند افزایش نیروی انسانی، افزایش فضای ذخیره سازی، افزایش استفاده از نیروی برق برای کمپرسور سرد کننده، هزینه های حمل و نقل و سایر موارد از قبیل نیز با افزایش هزینه همراه خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *