واردات

  واردات چیست؟

 در بیان عامیانه، واردات به معنی فراهم آوردن کالا و محصولاتی است که در کشور قابلیت تولید و بهره برداری ندارند و جهت دستیابی به آن کالا یا محصولات، باید آنهارا از سایر کشورها خریداری و وارد کرد.

  • از دلایلی که موجب بالا رفتن نرخ واردات می شود، میتوان به دو مورد اشاره کرد.

 اول، محدودیت یک سری کشورها در تولید برخی محصولات است. برای مثال در کشور ما بعلت وجود شرایط منحصر بفرد جغرافیایی امکان کشت و برداشت میوه های استوایی نیست، لذا ما نیاز کشور به چنین محصولاتی را از راه واردات آنها تأمین میکنم.

درحالت دوم، در برخی موارد، تولید یک کالا برای یک منطقه به صرفه نبوده و آن منطقه واردات آن کالا را به تولیدش ترجیح میدهد. در روند این فرایند بسیاری افراد و شرکت ها جهت تسهیل تجارت و واردات و همچنین کسب سود، خدمات تخصصی انجام می دهند مانند شرکت تعطیلات آرام و بازرگانی پناهی که علاوه بر تامین و صادرات کالا قادر به انجام واردات کالا نیز میباشد.

افزایش چشم گیر حجم واردات از کشورهای مختلف و رشد اقتصادی بیشتر این مناطق نشان از رابطه نزدیک تجارت و رشد اقتصادی دارد؛ در نتیجه وجود میزان مناسب از واردات برای کشورهای فعال در تجارت، می تواند آثار مثبتی بر روند رشد فرهنگی و اقتصادی آنها داشته باشد.

مراحل واردات کالا:

همانگونه که میدانید واردات کالا دارای مراحل زیادی هست و واردکنندگان باید آگاهی کامل از مراحل واردات و قوانین آن داشته باشند.

در ابتدا باید قوانین مهم و جاری واردات را نام ببریم. موارد ذکر شده در ادامه مقاله، قوانین اصلی و مهم در حوزه صادرات و واردات کالا می باشند که هر واردکننده ای موظف است اطلاعات کامل، جامع و به روزی در مورد این قوانین و آیین نامه ها داشته باشد:

قانون مقررات صادرات و واردات:

این قانون از جمله اصلی‌ترین قوانین پایه‌ ای در حوزه های مختلف تجارت بوده و در سال 1372 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است. این قانون در 24 ماده مختلف تدوین شده و به بیان کلیات و خط قرمزهای مربوط به حوزه های تجاری می پردازد.

مقالات مرتبط  آشنایی با انواع بسته بندي كالا های صادراتی

آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات:

این آیین‌نامه در ادامه ی قانون فوق و در سال 1373 توسط هیئت وزیران به تصویب رسید. آیین‌نامه مذکور در 46 ماده تنظیم شده و نکات اجرایی مختلفی را در زمینه واردات کالا بیان می کند.

قانون و آیین‌نامه امور گمرکی:

این قانون در سال 1390 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و حاوی نکاتی در زمینه ترخیص کالا و فرایندهای گمرکی می باشد. مطالعه این آیین‌نامه ، بازرگانان را با قوانین واردات کالا بیشتر آشنا خواهد کرد.

کتاب مقررات صادرات و واردت:

این کتاب نکات اجرایی بسیار زیادی را درباره واردات کالاهای مختلف و تعرفه ‌های مرتبط با آن ها بیان می کند و همچنین نکته مهم در خصوص این کتاب این است که کتاب مذکور هر ساله بروزرسانی و توسط سازمان توسعه تجارت منتشر می‌شود.

بخشنامه‌های اجرایی:

بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی از مهم‌ترین قوانین واردات کالا به شمار رفته و مطالعه ی آن ها شما را با جزئی‌ترین و به روزترین مقررات این حوزه آشنا می‌کند. جهت دستیابی به این بخشنامه ‌ها لازم است که به طور مرتب و روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به تجارت و واردات کالاهای مختلف را بررسی کنید.

  • آشنایی با مراحل واردات کالا

همانطور که گفته شد برای انجام فرآیندهای مربوط به واردات کالا علاوه بر شناخت قوانین و مقررات تدوین شده در این زمینه، همواره لازم است که واردکننده کالا با مراحل انجام این عملیات و چگونگی فرآیند اجرایی این کار آشنا باشد و تجربه کافی در این امور را بدست آورد که از جمله این فعالیت ها می توان به فرآیندهای مربوط به تجارت و بانکداری بین‌الملل، حمل‌ونقل بین‌الملل، ترخیص کالا و امور گمرکی، نحوه تخصیص ارز و سایر مسائل این چنینی اشاره کرد.

مقالات مرتبط  آشنایی با انبارداری بار های صادراتی

بخش اول مراحل واردات کالا، بازرگانی و نامه نگاری:

نامه های مربوط به درخواست قیمت:

نگارش حرفه ای نامه های بازرگانی به معنی نوشتن نامه توسط یک کارشناس حرفه ای مسلط بر زبان انگلیسی و بازرگانی است. برای درخواست قیمت، خریدار باید دقیقا بداند به چه کالایی و با چه مشخصات فنی نیاز دارد و آن را به فروشنده اعلام و درخواست اعلام قیمت کند. نگارنده نامه باید نهایت تلاش خود را بکار ببرد تا از الفاظ و اصطلاحات درست و تخصصی و حرفه ای استفاده نماید.

درخواست کاتالوگ، اطلاعات وپروفایل فروشنده:

موضوع این نامه “تقاضای اطلاعات ” requisition upon information می باشد. اصولا کمپانی ها جهت بررسی طرف مقابل یا کیفیت محصول نیاز به دریافت و ارزیابی اطلاعات دارند؛ اینگونه اطلاعات را میتوان از کاتالوگ ، بروشور و دیگر ابزارهای لازم جهت بازاریابی و تحلیل محصول و شرکت مربوطه بدست آورد.

چانه زنی قیمت و اخذ تخفیف:

بعد از اعلام قیمت و دیگر شرایط ، طرفین نکات مورد توافق را در سند پروفرم نهایی می کنند،یکی از دغدغه های اصلی و خریدار و فروشنده قیمت است.طبیعی است که خریدار بدنبال کاهش و فروشنده در پی افزایش قیمت است نکته مهم در چانه زنی در باب قیمت این است که نباید قبل از تعیین دقیق کیفیت و مشخصات کالای مورد نظر، صحبتی از چانه زنی و اخذ تخفیف به میان بیاید.. در اینگونه نامه ها بهتر است درخواست تخفیف حتما همراه با دلیل،برهان و تحلیل باشد و با دلایل منطقی سعی در متقاعد کردن فروشنده کالا به ارائه قیمت کمتر کرد.

نهایی کردن سفارش:

بعد از بررسی های خریدار و نهایی شدن شرایط اولیه معامله ،فروشنده اقدام به صدور پرفرما اینوویس نموده وبه احتمال بالا قرارداد فروش بین طرفین به امضاء می رسد.

اخذ پروفرما

در پروفرما باید شرائط ذیل مندرج و تصریح شده باشد:

  • نام و آدرس کامل فروشنده
  • نام و آدرس کامل خریدار
  • شماره ، تاریخ صدور و تاریخ اعتبار پرفرما
  • مشخصات و موضوع کامل کالا با شرح کیفی ، کمی ، تعداد ، مقدار،ابعاد، وزن خالص، وزن ناخالص و همچنین ذکر کد تعرفه گمرکی
  • نحوه تقسیم وظایف و مسئولیت ها بین خریدار و فروشنده بر اساس قوانین اینکوترمز
  • مبلغ پرفرما با ذکر نوع ارز به تفکیک قیمت واحد ،هزینه بسته بندی و هزینه حمل
  • مبدا و مقصد نهایی کالا به شرح بنادر یا محل بارگیری و تخلیه
  • وسیله و نوع حمل کالا
  • نحوه پرداخت وجه کالا
  • کشور سازنده کالا COUNTRY OF ORIGIN   
مقالات مرتبط  مراحل واردات کالا به ایران

پرداخت بین المللی:

هماهنگی و انتخاب روش پرداخت مورد توافق طرفین و اجرای آن

انتخاب اعتبار اسنادی:

تعهدی است که از سوی بانک خریدار به بانک فروشنده داده می‌شود

انتخاب نوع پرداخت:

از دید علمی روش های پرداخت با توجه به نقش های طرفین به چهار دسته ی کلی ذیل تقسیم میشوند

  • انتقالات بانکی و حواله ای
  • پرداخت توسط چک های بانکی
  • وصول اسنادی
  • اعتبارات اسنادی

هماهنگی برای بازرسی و استاندارد اجباری:

بازرسی یا سرویانس کاربرد متعددی در تجارت بین الملل دارد. در شرکت های مستقل بازرسی که خدمات متنوعی دارند معوملا به عنوان نماینده یا حافظ منافع خریدار ، به بازرسی و کنترل کالا در دامنه های مختلف  می پردازند.

  • بازرسی قبل از حمل
  • بازرسی حین تولید
  • بازرسی تایید قیمت
  • بازرسی استاندارد اجباری

هماهنگی حمل و نقل بین المللی:

بخش دوم مراحل واردات کالا، ترخیص کالا:

  • انجام ثبت سفارش
  • اخذ مجوزهای لازم
  • دریافت اصل اسناد حمل از فروشنده
  • پیگیری رسیدن کالا به گمرک ها و دریافت اعلامیه ورود
  • دور اظهاری
  • پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و سایر هزینه های مرتبط با ترخیص کالا
  • حمل کالا به انبار پس از ترخیص

بخش سوم مراحل واردات کالا،پیگیری های گمرکی کالای وارد شده:

جهت آشنایی بیشتر با جزییات مراحل واردات و مشاوره دراین زمینه، میتوانید با تیم تخصصی  بازرگانی پناهی همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *