آشنایی با انواع مختلف کانتینر و معرفی  پرکاربردترین آنها

کانتینر

 

از آنجایی که روزانه حجم بسیار عمده ای از کالاها با استفاده از روش حمل و نقل دریایی بین المللی به سایر نقاط جهان ارسال می‌شوند، وجود انواع مختلف کانتینر در تسهیل سازی این فرآیند ضروری است؛ بدون شک کانتینرها امروزه نقش بسزایی در صنعت حمل و نقل دریایی دارند و سبب تحول آن گردیده اند؛ کالاها در فضای کانتینر ذخیره سازی شده، در برابر صدمات و آسیب های احتمالی محافظت می شوند و از طریق سامانه کشتیرانی به مقاصد موردنظر ارسال خواهند شد. طیف گسترده ای از کانتینرها وجود دارد که هر یک برای حمل نوع خاصی از کالا طراحی و ساخته شده است.

مزایای استفاده از کانتینر در حمل و نقل دریایی

  • » جدید ترین متد حال حاضر فرآیند حمل و نقل دریایی
  • » مقرون به‌ صرفه تر سازی فرآیند حمل و نقل دریایی
  • » سرعت بخشیدن به زنجیره ی حمل و نقل
  • » تسهیل فرآیند استافینگ یا بارگیری کشتی
  • » کاهش احتمال آسیب، صدمه و سرقت کالا
  • » افزایش ظرفیت کالاها در فرآیند بارگیری

معرفی برخی از انواع کانتینر ها

کانتینرها از نظر شکل و ساختار دارای انواع مختلفی می باشند که مطابق با ماهیت و نوع کالا مورد استفاده قرار می گیرند؛ برخی از انواع مختلف کانتینر عبارتند از:

مقالات مرتبط  بار گروپاژ چیست؟ - آشنایی با گروپاژ بصورت کامل

کانتینر عمومی یا جنرال (General purpose)

کانتینر کفه ای (Flat rack)

کانتینر بغل باز (Open side)

کانتینر سر باز یا بدون سقف Open Top))

کانتینر یخچالی(سردخانه‌ای)

کانتینر عایق

کانتینر حرارتی

کانتینر مبادله ای Swap Body))

کانتینر دو در یا دو طرفه Double Door))

کانتینر ارتفاع بلند High Cube))

کانتینر ارتفاع کوتاه Half Height))

کانتینر تانکری (Tank Container)

و…

اندازه‌ و ابعاد کانتینر های حمل بار پرکاربرد

کانتینرها در اندازه های 10،20،30،40 فوت و ۴۵ فوت (High cube) طراحی و ساخته می‌شوند که کانتینر های ۲۰ فوت و ۴۰ فوت از پرکاربردترین نوع آنها به شمار می‌روند.

  کانتینر ۲۰ فوت (General)     طول: ۵.۸۹ متر عرض: ۲.۳۵ متر ارتفاع:۲.۳۹ متر ظرفیت بارگیری: ۱۹ تن حجم کلی:۳۳.۲ متر مکعب حجم قابل بارگیری: ۲۶ متر مکعب
   کانتینر ۴۰ فوت (General)     طول: ۱۲.۰۳ متر عرض: ۲.۳۵ متر ارتفاع: ۲:۳۹ متر ظرفیت بارگیری: ۲۵ تن حجم کلی:۶۷.۷۴ مترمکعب  حجم قابل بارگیری: ۵۶ مترمکعب
   کانتینر ۴۵ فوت     (High cube)                 طول: ۱۲.۰۳ متر عرض: ۲.۳۵ متر ارتفاع:۲.۶۹ متر ظرفیت بارگیری: ۲۶ تن حجم کلی:  ۷۶.۳ متر مکعب حجم قابل بارگیری: ۶۵ متر مکعب  
کانتینر ۲۰ فوت (Refrigerated)  طول: ۵.۷۲ متر طول: 5.72 متر عرض: ۲.۲۸ متر ارتفاع: ۲.۰۱ متر ظرفیت بارگیری: ۱۷ تن حجم کلی: ۲۶ متر مکعب
کانتینر ۴۰ فوت (Refrigerated)  طول: ۱۱.۸۴ متر عرض: ۲.۲۸ متر ارتفاع:  ۲.۱۲ متر ظرفیت بارگیری: ۲۲_۲۰ تن حجم کلی: ۶۰ متر مکعب  

کاربرد کانتینر ۲۰ فوت و ۴۰ فوت جنرال + کانتینر High cube

کانتینر های عمومی که به نام های کانتینر جنرال یا همه منظوره نیز شناخته می‌شوند جهت ذخیره سازی و جابه‌جایی طیف گسترده ای از کالاها مورد استفاده قرار می گیرند؛ کابین این نوع از کانتینرها به سیستم های سرمایشی یا گرمایشی مجهز نشده است و برای حمل آن دسته از کالاهایی که به شرایط و دمای خاصی نیاز ندارند، کاربرد دارد. کانتینر های جنرال کابین هایی کاملا پوشیده، استاندارد و ایمن هستند و در سایز های ۲۰ و ۴۰ فوت در دسترس قرار می گیرند.

مقالات مرتبط  آشنایی با پرکاربردترین اصطلاحات تجاری

کانتینر ۴۰ فوت جنرال حجم زیادی از فضا به منظور ذخیره سازی محموله و کالا در اختیار شما قرار می دهد و برای محموله هایی با تناژ بالا مناسب است. چنانچه تناژ محموله به اندازه ای نیست که نیاز به تهیه کانتینر ۴۰ فوت داشته باشد، از کانتینر ۲۰ فوت جنرال استفاده می شود؛ حجم این کانتینرها نصف حجم نوع ۴۰ فوتی است و در مقایسه با آن می توانند مقدار بار کمتری را در خود جای دهند.

در مواقعی که حجم و ارتفاع کالاهای صادراتی مدنظرتان بالا باشد به کانتینر High cube نیاز خواهید داشت. همانطور که از نام کانتینر High cube مشخص است، دیواره های آن سطوح هایی با ارتفاع بلند می باشد که برای ذخیره سازی محموله های که حجم و ارتفاع آن ها زیاد است، مناسب می باشد.

» کاربرد کانتینر یخچالی

در صورتی که کالای صادراتی مدنظر شما در دسته بندی کالاهای حساس، کالاهای منجمد، کالاهای فاسد شدنی یا پِرشِبِل (Perishable)، مواد غذایی، میوه، سبزی، صیفی جات تازه و…‌ قرار گیرد برای حمل آن باید از کانتینر یخچالی استفاده کرد؛ بدنه این کانتینر عایق و دو لایه می باشد  و به کمک کمپرسور نصب شده در قسمت خلفی آن، دمای کابین در درجه های منفی زیر صفر تنظیم و ثابت نگه داشته می‌‌شود و از این طریق مانع از آسیب و فساد این دسته از کالاها خواهد شد. عملکرد این کمپرسور وابسته به جریان برق می‌باشد و به ژنراتور برق متصل می‌شود. مطابق با تناژ و حجم کالای مدنظر تان باید کانتینر ۲۰ فوت یخچالی و ۴۰ فوت یخچالی خرید یا اجاره نمایید؛ برای اطلاع از ظرفیت بارگیری هر کانتینر به جدول بالا مراجعه کنید.

مقالات مرتبط  حمل ترکیبی چیست؟

» فرآیند بارگیری کانتینر چگونه انجام می شود؟

ما با در نظر گرفتن فاکتور هایی همچون ماهیت، نوع، حجم و تناژ محموله، بهترین نوع کانتینر مناسب برای حمل بار را به شما پیشنهاد می دهیم؛ جهت برخورداری از راهنمایی و مشاوره رایگان با کارشناسان مجرب هلدینگ بین‌المللی تعطیلات آرام می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید تا از سایر نکات مرتبط با انتخابات کانتینر مطلع شوید.

درصورتیکه کارفرما تمایل داشته باشد یا لازم بداند فرآیند بارگیری محصولات از کارخانه یا سرد خانه انجام شود،این امکان وجود دارد که کانتینر با استفاده از یک کامیون کشنده به کارخانه یا سرد خانه مدنظر ارسال شود و خدمات لازم در خصوص فرآیند بارگیری و انبار کالاها به کارفرما ارائه گردد؛ که در این باره لازم است کارفرما با ارائه یک چک ضمانت یا هزینه دپوزیت سلامت بازگشت کانتینر به بندر را تضمین کند؛ پس از اتمام این فرآیند چک یا هزینه دپوزیت به مشتری عودت داده خواهد شد. همچنین مشتری می تواند کلیه مراحل ارسال بار به بندر را خود بر عهده گیرد و از طریق یک کامیون ترانزیت محموله را ارسال نماید و پس از تخلیه در محوطه بارگیری کانتینر انجام و آماده‌ی فرآیند استافینگ خواهد‌ شد.

تماس با هلدینگ بین المللی تعطیلات آرام بخش ارسال بار تاسکو کارگو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *